Jan Willem Nije

janwillem

Jan Willem werd geboren in Amsterdam in 1955. Met 30 jaar kwam hij voor het eerst in aanraking met massage en shiatsu. Na gedegen opleidingen hierin startte de praktijk in 1989. Al snel kreeg hij behoefte aan grotere medische kennis en extra vaardigheden om mensen te helpen bij hun klachten. Aangezien de vooropleiding onvoldoende aansloot op een Westers erkende HBO opleiding diende eerst nog niveau VWO in tenminste 2 exacte vakken te worden behaald. In 1992 begon hij op 37 jarige leeftijd met de dagopleiding tot oefentherapeut Mensendieck. Nog tijdens de opleiding bleek bij oefenpatiënten (uit zijn eigen cliënten bestand) de grote extra waarde die de methode Mensendieck toevoegde.

Mensendieck is een therapie die je de mogelijkheid geeft om op een gezonde manier lichamelijke houding en beweging uit te voeren. Maar kunnen wij dat ook als we gebukt gaan onder zorgen of stijf staan van de stress?

“Mens sana in corpore sano”

is een Latijns gezegde dat zoveel betekent als ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Door emotionele redenen gebruiken wij ons lichaam vaak op een ongezonde manier.

Jan Willem besteedt daarom ook aandacht aan deze kant van onze houding. Visualisatie, ademhaling, ontspanningsoefeningen en gesprekken worden gebruikt om op emotioneel gebied meer ontspannen te bewegen.

Als u rechtstreeks contact wilt met hem, dan mag u gerust in de avond bellen op 06-295 31 745 of een bericht sturen via sms of whatsapp. Dit omdat hij weinig telefoon aanneemt als hij met mensen aan het werk is.